top of page

VÄLKOMMEN TILL KRAFTVERKET

Vi är en förskola och ett fritidshem som tillsammans arbetar för att

skapa en trygg och hemlik miljö samt att bevara ett lugn genom dagen.

Verksamheten präglas av uteaktiviteter i alla former, små barngrupper, lokalproducerad

mat och ålderssamverkan med Hällfors skola som är belägen på samma gård.

Vi är ett alternativ med trygga barn, naturligtvis.

Läs mer om hur vi bedriver verksamheten nedan.

HISTORIA

Kraftverket bildades 2008 som ett personalkooperativ. Efter den första tiden då man arbetade hårt med att anpassa lokaler och utomhusmiljöer för barn och personal så har verksamheten gått starkt framåt. Nu kan man stolt se tillbaka på det arbete som lade grunden för den verksamhet som bedrivs idag.

 

Genom åren har Kraftverket gått från att vara ett personalkooperativ till ett kooperativ. Den ekonomiska förening som driver verksamheten består av engagerade föräldrar med barn både vid förskolan och på fritidshemmet.

FÖRSKOLA OCH FRITIDSHEM

Vid Kraftverket finns tre avdelningar, Bäcken för barn   1-4 år, Älven för barn 3-5 år och fritidshemmet Forsen för barn 6-13 år.

 

Förskolans barn och fritidselever har olika lokaler,

men man samverkar i stor utsträckning med både gemensam frukost under morgonen och gemensam utesamvaro under eftermiddagarna. Vi har små barngrupper, 10 barn på Bäcken, 15 på Älven och på forsen går fritidselever från alla klasser tillsammans.

 

På Kraftverket arbetar vi för att alla, oavsett ålder, ska respektera och hjälpa varandra. Åldersamverkan är något vi värderar högt, både för att skapa en familjemiljö men även för att hjälpa och stärka barnen och eleverna i deras sociala utveckling. 

Förskolan och fritidshemmet är stängt två veckor under sommaren, vanligen under juli månad.

HEMLAGAD MAT

All mat som serveras på Kraftverket är tillagat

på den intilliggande skolan av deras alldeles egna husmor. Avståndet är så litet att maten i princip skulle kunna vara lagad i vårt eget kök.

 

Fokuset ligger på matlagning av bra råvaror samt lokalproducerat, exempelvis köps köttfärs

från lokala bönder.

NATUR OCH PEDAGOGIK

Kraftverket strävar efter att behålla ett lugn genom hela dagen för alla barn. Det är vår målsättning att verka för trygga barn, naturligtvis, som vågar testa och ta för sig av allt vi har att erbjuda.

 

Vi har valt att fokusera vårt arbete och vår pedagogik på uteverksamhet. Vi är perfekt placerade för just detta med en egen stor gård, den närliggande skolskogen med sina stigar, upptäcksfärder och en egen äventyrslekplats.

 

Under vintern har vi tillgång både till skidspår och skridskobana och när tillfället finns kan man leka på den närliggande skolans gård vilket alltid är lika spännande.

LÄROPLAN

FRITIDS OCH FÖRSKOLA

Kraftverket följer skolverkets läroplan både för

förskola och fritidshem. Barnens utvecklande

och lärande är oerhört viktigt för oss.

Vi arbetar för att bygga individuella

vägar för att nå de uppsatta målen.

Läs mer om skolverkets läroplan via länkarna nedan.

Förskolans läroplan (LPFÖ 18:2020)

Fritidshemmets läroplan (LGR 11:2020)

bottom of page